Oscarsnominering: Samson Biceps


Kuf, tönt eller nörd = udda, körd eller störd?

Ronny & Ragge, Bob Dylan och Elvis är skälet till dagens pseudovetenskapliga analys av tre vanliga typer;
tönten, nörden och kufen.


Personligheterna bakom beteckningarna kan vara svåra att skilja åt, eftersom både en nörd och en tönt kan se ut som en kuf. Och en kuf kan se ut hur som helst. Det har heller inget med intelligens, eller brist på sådan, att göra. Snarare handlar det om attityd. En forskare hävdar att typerna har gemensamt att de inte kan spela fotboll och inte får kyssa vackra flickor. Intresset för fotboll och flickor kan dock vara synnerligen intensivt. Nörden kan vara medveten om sin roll, och skämta om den. Tönten och kufen utmärks av att inte begripa vad omgivningen skrattar åt.


Ronny & Ragges öden och äventyr i Byhåla återutges på "Still pöking", en dubbel dvd. Och gissa vilka två snusiga, pökande Fårrdälskande sluskar som toppar listorna över hyrt och sålt? Jag säger bara "Wunderbaum".

Fredde Granberg och Peter Settman jobbar i Åsa Nisse-genren. Deras skådespeleri är av arten svensk bondkomik och sorteras under kategorin töntarna. Tönten står i motsats till modernisering, urbanisering, internationalisering. Tönten är emot EU och EMU. En som faller mellan ismerna i modernism, antimodernism och det postmoderna. Framsteget är främmande för denna individ. Bakåtsteget desto kraftfullare!


Tönt är en negativ beteckning för någon som på grund av bristande insikt eller ambitioner inte uppför sig som majoriteten i den egna åldersgruppen eller sociala kategorin. Tönten är avvikande utan att vara rebellisk, udda på ett harmlöst, av samhället i stort sett accepterat sätt. Mer en klant än en fjant. En Lasse Åbergsk Stig-Helmer. Ordet används som skällsord på varje person man för tillfället retar sig på.


Nörden är en svensk form av engelskans nerd. Nörd är enligt ordboken ett nedsättande omdöme för en enkelspårig och löjeväckande person. Men till skillnad från tönten kan nörden vara en fascinerande individ. Man kan säga att nörden inte ser skogen för alla träd. Nörden är på sitt lilla vis lyckligare än alla som inte ser träden för all skog. Hellre nörd än tönt, alltså.

Han (för det är oftast en individ av mankön) vet allt om sitt nischade ämne. Men framför allt så vet han allt som inte är värt att veta om det. En nörd är en individ som är intresserad av något ämnesområde i så hög grad att denne förlorar förmågan att interagera socialt. Till natur och läggning är han gärna en besserwisser.

Kvinnor kallas sällan för nördar, men inget hindrar att en kvinna kallas för tönt.


Sacd (Super audio cd) är det senaste musikformatet efter den vanliga bonna-cd:n, jämsides med dvd. Båda ger bättre ljud.

Jag är medlem i sajten Theft & Love, som uteslutande ägnas Bob Dylan (efter hans album "Love & Theft"). Där diskuteras hur sacd-utgåvorna låter jämförda med cd-versionerna. De som lyssnat är lyriska; "molnen drar undan och solen lyser igenom"."Planet Waves verkligen LYFTER på sacd. Wow! Likt Henke och Zlatan på topp. Jösses vilket ljud det blev. Forever Young med orgeln är sååååå fin". Min favorit är detta påpekande; "Visste du att organisten i Idiot Wind spelar en falsk ton ungefär 5 minuter in i låten? Det gick liksom knappt att höra tidigare".

Frågan är förstås om man verkligen vill höra den där falska tonen?


Men vill man inte det, och ställer sig utanför nördarna, är man kanske mer en kuf? En kuf är inte en nörd. Tillvaron är nedlusad med nördar. Kufen har få om ens några vänner. All tillgänglig forskning pekar på att kufen frodas i klena sociala nätverk. Nördarna däremot kan vara rena myrstacken. En kuf är ett ofta ett något äldre original. Ordet spåras till den arabiska skriften. Kufisk skrift är en ovanligt svårläst form, uppkallad efter staden Kufa nära Bagdad. Kufisk kom att betyda egendomlig.

Nästa vecka släpps samtidigt på deluxe dvd-boxar dels en sju timmars trippeldisc med Elvis 68 comeback, dels drygt fyra timmar på dubbeldiscen "Aloha from Hawaii" 1973. Nu med allt extramaterial, repetitioner, etc.

Detta är naturligtvis ett måste. Så jag erkänner, jag är både nörd och kuf - midsommarhelgen är räddad!


Reklam

Det är tydligen någon som tycker det är kul att fylla andras brevlådor med sin skit.
Ett tips är att ta bort reklamen med den egan adressen på innan!


Bli inte förvånade om det dyker udda saker i en viss brevlåda framöver...

Varför nöja sig med en ..."Varför nöja sig med en när man kan ha flera"

Detta ordspråk har på senare tid blivit något utav en profetia för våran käre granne 2C
Bilden ovan är dock en försköning och har ingenting med verkligheten att göra.

Fikabjudning hos mig på 26d!

Idag klockan 20.00 är alla på Rymdgatan med omnejd inbjudna på fika. Jag har tyvärr inget att bjuda på utan man får ta med sig sitt eget fika. Själv kommer jag nog rosta någon macka å dricka lite tee. Förslagsvis kanske vi kan se någon film? Skriv i kommentarerna om du kommer och om du har nått förslag på aktivitet.

Kanske hinner jag baka något att bjuda på ;)


Älskog!


Hottie!


Hej har ni sett joels bitar nån gång?
Lika som bär?


Uppföljning på skämtet

Här är matchen när skämtet blir verklighet. Lyssna speciellt 1:42 min in i inslaget. "Han har inget som helst problem med tempot" HAHAHA inte så konstigt, det är ju innebandytempo!


Avgörande bevis - Innebandy är en hobbyaktivitet

I torsdags skrev fotbollsspelaren Henrik Larsson på för innebandyns superligalag Helsingborg - och redan på söndagen är det dags för debut. Tränare Mikael Karlberg presenterade på lördagen sin trupp till hemmamatchen mot Jönköping och i den finns ”Henke” med. ”Det här ska bli riktigt kul”, säger Larsson i ett pressmeddelande.

”Det är en intressant utmaning för mig och det ska bli spännande att se om jag återigen kan prestera på hög nivå i en annan idrott än fotboll. Det är ju trots allt rätt många år sedan jag spelade innebandy i högsta serien.”
Tränare Karlberg är nöjd med sitt nyförvärv: ”Henrik har imponerat på träningarna och jag tycker att han tillför så mycket till laget att han ska vara med i truppen till söndagens match”, säger han.

Det här måste ju vara, likt ett DNA-bevis i en brottsutredning, avgörande för att innebandy är en hobbyaktivitet och ingen idrott.

Tänk hur det skulle se ut om Foppa bestämmer sig för att satsa på längdskidor efter att hockeykarriären är över. "-Det var ett tag sen jag körde längdskidor men det ska bli en skoj utmaning att få möta de bästa åkarna i världscupen"
Herregud det funkar liksom inte, det förstår vilken simpel leksing som helst.

Lägg ned innebandyn. Pinsamt, pinsamt och åter pinsamtMånadens snygging

Motiveringen lyder: För sitt lyriska användande av sidenkalsonger och sin manliga OL-bringa tilldelas 20D "Månadens Snygging" av redaktionen.GRATTIS!

2C och 14D slår sina påsar ihop

Efter intensivt raggande på två fronter vardera, där den ena erbjöd sig att ta en 15 mils omväg genom västerdalarna för att plocka upp en tjej och den andra inte riktigt fått den han ville ha i Bruks, så slutade helgen ändå lyckligt för dom två. Dom slog helt enkelt sina påsar ihop och delade broderligt på den enda tjejen som kvällen hade att erbjuda. Rymdgatanbloggen har sökt de båda för en kommentar utan framgång...

Dagens bildDubbelmacka

Lek på vilodagen

Idag är de flesta på rymdgatan uppe och laddar på snö inför helgens längdskidtävlingar i Bruksvallrna. Dagen innan tävlingarna är det bara att vila och ta det lugnt. Eftersom det inte är någn snö hemma så passar vi på att vara ute och leka lite i den sköna snön som är här. Lite kul vara också att vi tog med kameran...så att även ni där hemma kan få ta del av hur kul vi hade!!

 

Ska 26d göra succe?

Han har gett klartecken om att han kör både fullhand på träning såväl som på fest!


Nu finns det massa snö!


Rymdgatan går på bio!

På torsdag den 6 novenber kl 21.00 går rymdgatn på bio.

Vill du hänga med?

Anmälan:
På kommentar på detta inlägg.

Mer info och bokning görs här:
Direkt länk!

Film:
Trailer finns här:


Tips från coachen


Den här lilla manicken är inget mindra än en smidig GPS-sändare. En sådan skulle man exempelvis kunna ha på sin nyckelknipa om man är lite klantig för att undvika missöden.* Den här artikeln har ingenting att göra med att det eventuellt var någon som tappade bort sina nycklar tidigare idag och eventuellt hette Robin...

Fish


Rymdgatan levererar...

...en egen filmproduktion! Se och njut...!