Huvudsponsor klar för rymdgatanbloggen

En kille på rymdgatan nämligen "14d mannen" går in som huvudsponsor i rymdgatan.blogg.se. Efter att hans spel&tips bolag AB gått med storvinst de senaste dagarna och omsättning och vinst ökat drastiskt så tänker han nu skänka en summa till en hårt satsande blogg. Hans citat om satsningen "Jag har ju inget annat att göra för pengarna, vill ju inte skatta bort dem till studenter som kan leva på staten, det är dags att visa världen att denna blogg är oerhört bra"

I och med satsningen så kan redaktionen härmed lämna ut bloggens mål och syften!

Syfte:
Att få alla i järngänget levande på en egen portal där nyheter, träningar och senastionella händelser delas med rymdgateborna själva och den globala marknaden.

Mål:
Ha mer besökare än blondinbella.blogg.se innan 2013
Vinna en utmärkelse
Kunna lägga ut träningar och få en kontiniutet i dessa
Få bloggen så intressant att Suther vill flytta till Rymdgatan
Kunna leva på bloggen (reklamintäkter)
Spela rymdgatanlåten på Peace & Love 2015

//redaktionenEn fundering...

Tänk om man kunde knöla ihop en känsla i en burk och sedan ta fram den igen vid lämpligt tillfälle. Några känslor som jag isåfall skulle spara på:

* Känslan av att få lätta på trycket när man är riktigt pissnödig.
* Känslan när man tappar något ömtåligt men reflexmässigt räddar den igen.
* Känslan man har i kroppen ca 10min innan man somnar.
* Känslan av att vinna över en annan Rymdgatebo i vad som helst, grym känsla!
* Känslan som infinnner sig när man får orderstopp på ICA lagret.

Någon som har någon känsla att fylla på med?

Skorna, en värdig motståndare!

Jag och mina skor Adidas adizero har varit ute och kört två långa löpintervaller idag. Var riktigt jobbigt. Skorna var väldigt starka idag och gav mig riktigt hårt motstånd. På första intervallen startade skorna ursinnigt. Jag fick verkligen kämpa för att hänga med. Skorna hade hela tiden några meters lucka men jag lyckades klistra mig fast några meter bakom och där låg jag resten av intervallen. På den andra och sista intervallen märkte jag att skorna var lite trött efter första intervallen så då blev det jag som fick gå upp och sätta tempo. Skorna försökte sig på några små ryck men fick aldrig någon lucka. Under den sista minuten föreslog jag att vi skulle dela på segern. Skorna sa inget tillbaka men jag tolkade det som att dom var villig att dela. Det blev alltså en delad seger för min del på ett kort men mycket effektivt intervallpass.

Lite bilder:

          
            skorna                                         jag                                     målfoto

Grattis Spanien och Jocke!

OLW chips, mums!

Idag har det lirats EM final i fotboll. Det var riktigt festlig finalstämning i biosalongen hos 26D. Det firades med Läsk och Chips. OLW våran chipssponsor stod för chipsen, tackar! Vissa ansåg sig även vara värda dipp, smaskigt värre!
Kul att Spaninen vann, speciellt för Jocke. Jocke spelade på lite matcher idag och visade sig ha imponerande vetskap om hur alla dagens fotbollsmatcher skulle sluta. Frågan är om Jocke hade något att göra med hur EM finalen slutade? Han verkar ju ha något finger med i spelet åtminsone, träffa två kryss är lite för bra för att man inte ska misstänka något.
Men vi på Rymdgatan tycker Jocke är välförtjänt av vinsten. Det är bara att hoppas att han inte får storhetsvansinne nu när han vunnit så mycket pengar. Han kanske kan finansiera den nya rullskidbanan i Falun som vi alla drömmer om?

Dagen efter...Idag kom då den dagen som många av oss på Rymdgatan väntat på! "Dagen-efter dagen" Fulla av förväntan drog sig Johan, Gustav och Robin mot festivalens guldgruva: Campingen dagen efter 3 hårda festivaldagar.

Robin, som sett så stark ut i början av veckan, började även han se lite trött ut efter några sena nätter med spelningar. Trötta och hungriga begav vi oss alla ut för att leta efter fynd i den raserade tältstaden.
- Om det ändå fanns ett Langos-stånd här, muttrade Robin. Plötsligt hörs ett högt jublande. Det är Johan som hittat ett kvarglömt tält med en massa godsaker i.
När Robin och Gustav skyndat dit sitter Johan redan nöjd i solen och smuttar på en bättre begagnad öl från gårdagskvällen.
 - Bättre än så här blir det inte! Flinar Johan nöjt, samtidigt som han drar sig tillbaka för en tupplur i sitt nyfunna blå tält. Nästa man att finna lyckan på detta slagfält var Gustav som passade på att fylla på sitt spritförråd med några fina flaskor av sprit och lådor med vin! Han visar stolt upp sitt bästa fynd, en Koskenkorva, och utbrister glatt:
 - Det här kallar jag Taxfree! Nu ska vi hem å fira! Innan han går vidare med sin shoppingkorg efter nya fynd. Till sist finner också vår vän Robin lyckan på fältet. En bit bort har han dukat upp en riktig brakfrukost innehållandes deluxe potatissallad med lite inbakad snus och till det ljummen apelsinjuice.
 - Tänk om man kunde få äta så här gott varje dag, säger Robin med en drömmande blick innan det är dags för 3 nöjda killar att åter bege sig hemåt.
Alla har de samma tankar i huvudet. Peace&Love 2009... Och drömmen om att hitta något riktigt fint att ta med sig hem till Rymdgatan...


Rapport Lördag Peace & Love

 


Tredje och sista dagen på P&L. Det blev ett träningspass på morgonen sedan begav vi oss in mot centrum för att se på lite spelningar. Vi började med att gå på DLK (De Lyckliga Kompisarna). De var riktigt roliga att se live. Det kändes lite nostalgiskt att höra gamla klassiker som hockeyfrilla och rysk bompa. Sedan fortsatte kvällen med Johnossi och Håkan Hellström. Johnossi imponerade med flera riktigt bra låtar. Vårat mittbackslås från fredagen fick förstärkning från Orsa. Orsingen vek ner sig i slutet av matchen och gick över till motståndarlaget. Håkan Hellström var ok men vi ger langosen ett klart bättre betyg än  Håkan.

The magic man

The magic man strikes again och forgets to pay back to his firend, who's filled up like a baloon. The friend is a poor guy who would like to have company, specially yeasterday. But the friend let him down. The magic man, was laying on that thing the whole night. I'm happy for him och wishes him all good luck.

Over and out from poor guy


Rapport Fredag Peace & Love

 


Fick tag på biljett i absolut sista sekund, så för min del blev det bara att kika på två spelningar igår. Som tur var, var det de två bästa spelningarna för kvällen enligt mitt tycke. Takida först och sedan Kent. Det var grymmt mycket folk på Kent spelningen. Stod ganska långt fram på båda spelningarna. Var ganska hetsigt ett tag men jag och Jeddin hade aldrig några större problem att hävda oss i folkmassan. Vi var som ett svenskt mittbackslås, släppte aldrig någon förbi oss. Eller det vore nog en önskedröm att de svenska backarna skulle hålla lika tätt bakåt som vi gjorde igår =)

Lägger ut ett klipp från Kent spelningen, dålig kvalite men stämningen är det inget fel på.

// Robin

Gundes nya landslagsåkare..


Nytt hemligt landslag på träningsläger. Nyligen har Gunde bestämt sig för att satsa på teambuilding i den nya landslagsgruppen istället för det gamla laget. Han har haft ett hemligt sidoprojekt där han endast har tagit ut åkare ifrån Sveriges bästa skidklubb IFK Mora. Dock blev projektet avslöjat då en papparazzi fångade tre av åkarna på bild, ute på ett träningspass. Gunde har valt att inte komentera avslöjandet.

Gult kort till Gufen eller filmande halvnorskar?

Näst sista dagen på Kinnekulle-lägret innehöll en internmatch i fotboll. En match som innehåll allt, perfekta djupledsbollar, briljanta inlägg och en fantastisk vändning av Old-boys. Men händelsen som alla kommer att minnas var när våran halvnorsk David F i en duell med Gufen får en flygtur. Här går meningarna starkt isär. Gufen menar att Norsken på sedvanligt manér snubblat på sin egen fot och fallit pladask medans Norsken påstår sig ha blivit fult kapad. Spelet fortsätter men efter matchen tar en häftig diskussion vid och de båda parterna kan inte enas om vem som gjort fel. Vi andra på redaktionen kan knappt hålla oss för skratt över den livliga diskussionen. De båda parterna gestikulerar vilt och kan till en början inte alls komma överens om vad som hänt, men som alla sagor har även denna ett lyckligt slut och de båda är åter goda vänner…

Förvarning

Eftersom jag i sista stund fått tag på peace and love biljetter blir jag borta resten av kvällen. Joakim von Anka och Gustav sitter just nu och försöker komma på en kontring till mitt inlägg om Jocke =) Jag vill därför förvarna alla läsare att ta inlägget med en nypa salt. Joakim och Gustav är inga personer man kan lita på. Dom är hemska på många sätt, men det mesta beror på att de inte vågar visa känslor. Allt hemskt de skriver om mig ser jag som en kärleksförklaring. Dom vågar inte helt enkelt krama om mig och säga att jag är en bra kompis, istället hittar de på något taskigt. Men som sagt känner man dom så förstår man. Jag älskar er också, Jocke och Gustav.

Puss & Go kväll

// Robin

Det här gör mig glad...

Man kan inte bli annat än glad när man ser detta:// Robin

Välkommen Von Anka!


 

De svenska myndigheterna har idag kontaktat Joakim Engström angående hans existens. De hävdar bestämt att det inte finns någon som heter Joakim Engström i deras register. Jocke är alltså en bluff, en påhittad person.
Men vem kan då denna "Jocke" egentligen vara?
Med hjälp av detektivarbete kan vi nu avslöja att Joakim Engström i själva verket är självaste Joakim Von Anka från Ankeborg. När Björnligan tog alla Von Ankas pengar ville han börja om på nytt med ny identitet, allt för att slippa skammen. Joakim har Klondike att tacka idag för sin grundfysik. Det var där han tillbringade nästan 20år av sitt liv med att gräva efter guld.

Det har alltid funnits lite funderingar om Jocke och om han är på riktigt. Vi var många som såg frågande ut när Jocke hävdade att det vaskas aldeless för lite guld på skidhögskolan!

Men nu vet vi sanningen om Joakim Von Anka och får därmed hälsa honom välkommen till redaktionen. Samtidigt som vi får ta farväl av den påhittade figuren "Joakim Engström"


Stjärnor i järngänget

För officiell vetskap så finns det några riktiga stjärnor i gänget på rymdgatan, förutom då Robin som inget vet vart han kommer ifrån eller vem han är. De stjärnor som finns på rymdgatan har meriter inom både fot och skid-orientering samt vanlig längdåkning. Nedan är några av stjärnornas egna hemsidor:

http://indiepop.blogg.se
http://engstromjoakim.blogg.se
www.gustavhall.se
www.malar.se

Rymdgatanbloggen önskar alla aktiva lycka till med sin karriärer, ni vet att "vi röda" är bäst!

//The Crew


Robin ser stark ut!
Vi är många på Rymdgatan som blivit chockade nu under den gångna veckan. Robin som tränat lite dåligt under början av försäsongen har bevisat att han är att räkna med till nästa säsong. Redaktionen här på Rymdgatan har fått uppgifter om att Robin kört dubbla pass varje dag den här veckan. Kul tycker vi!

"Det var lite segt i början av veckan men annars har det kännts bra" säger Robin

På ryktena att Robin just nu ser väldigt stark ut ger han kommentaren
"Jag känner mig faktiskt ännu starkare än vad ryktena säger, lite som stålmannen. Ja jag känner mig faktiskt som stålmannen"

Fortsätter det lika bra med träningen framöver så kommer det bli kul att följa Robin i framtiden!

Djurisk lägerstämning

Hej allesammans! En del av rymdgatan ligger just nu och höghöjdsladdar på de enorma kinnekulle kullen i västergötland. Här går det villt till både paddlandes i vattnet som sprattlandes på land! Det är iaf mcket snack att det skulle springa runt en massa lamdjur längs vägarna, andra fästingar...å andra letar även smultron (inga namn). Dock har redan en annan del flytt fältet för att få komma till Booz And Fuck festivalen i Borlänge vid denna tid. En vild turnering avgjordes även på minigolfbanan där de ungtupparna tog hem en klar seger utan hemvändaren.
Under måltiderna har nu den lite finare delen fått påökt varje dag från andra delar och de har resulterar att köksdelen börjar nu svämma över. Så länge alla sköter sitt kan man ju acceptera de mesta, men nu saknas alla glas och istället har vi lyckats fått överflöd på porslin....som känns mycket jobbigt. Funderar på att lämna stället imorn för att söka sig lite mer mot nordliga breddgrader i Dalarna.

//tack för nu, fortsättning kommer inom kort

Ingen avgift för bloggare

En rapport i kulturutskottet i EU-parlamentet har fått fart på bloggvärlden och påståtts bädda för att registrera och avgiftsbelägga bloggare i EU.

Men utskottet röstade inte ja till det.


(Som tröst på såren kan vi också meddela att denna blogg är gratis!)

Rapporten, eller betänkandet, är ett eget initiativ av utskottet och handlar om mångfald och mediekoncentration i EU. Betänkandet är inte relaterat till något lagförslag från EU-kommissionen utan ett försök från utskottet att uttrycka åsikter och påverka EU-kommissionen.

EU-parlamentet ägnar, vid sidan av till exempel arbete med miljö- och marknadsfrågor där de bestämmer lagar tillsammans med EU-länderna, mycket tid åt att skriva egna yttranden i frågor där de inte har något eller mycket litet inflytande.

Det är några stycken om bloggvärlden, i den estniska s-parlamentarikern Marianne Mikkos betänkande, som har fått bloggare på krigsstigen. Hon föreslog att en "frivillig klassificering" av bloggar skulle uppmuntras och att deras rättsliga och allmänna ställning skulle klarläggas, liksom deras författares och utgivares ekonomiska ansvar och intressen.

I utskottets omröstning den 2 juni röstades talet om klassificering bort.

Artikeln som föreslog att ta ut avgifter som motsvarar det kommersiella värdet på material som läsare och användare skickat in, som foton eller video, ändrades. Det talas nu om att etiska regler bör skapas för användarproducerat material och att royalties som är relaterade till materialets kommersiella värde bör införas.

Utskottets förslag ska behandlas och röstas om under parlamentets session i början av september.

Aftonladet


Nu kokar stadion

grytan kokar

Bloggen ligger just nu under stort tryck (86 besökare första 5 timmara) under fotbolls-EM där man känner samma stämning som här!
Frågan är bara hur det ska gå....??

Gustav är magisk på kullen

Gufen har haft stora problem med att veta hur han skall göra med sina biljetter till Peace & love men nu har det ordnat sig med en storslam som följd.


Gufen har försökt länge med att sälja sina Peace & Love biljetter. Men som en blixt från klar himmel, ringde hon, kvinnan i hans liv från en öde plats i hälsingland. En tjej vid okänt namn ville prompt ha biljetterna och lovade att köpa dem av Gustav. Eftersom att hon var 19 år och singel så tog de magiska krafterna tag i Gustav och tjugofem super gulliga sms senare så är hon i princip boende hos honom på rymden. Han har erbjudit henne en hel del enligt ryktena och fast han är på träningsläger så säger rumskamraten att han inte slutade smsa förrens vid midnatt igår kväll. Andra vittnen säger att det skrivs ”du är söt” och så vidare i smsen. Det är mycket möjligt att Gustav har inlett en ny turné i relationsträsket och vem vet hon kanske är en riktig pärla.


Vi på rymdgatanbloggen önskar Lycka till och hoppas att vi fortfarande har kvar honom i järngänget även om nio månader;)


peace & LOVE 2008


Grymma Artister ikväll!


I helgen smäller den – årets rockbomb Peace & Love-festivalen i Borlänge.

Listan över årets akter på Peace & Love är lång och gedigen – publiken bjuds på alltifrån modern och klassisk metal à la In Flames ochEntombed till existentiell pop à la Kent.

Hela Borlänge kokar och erbjuder minst två heta kändischatter i kväll: LIVE

  

Missa inte det!
Robbin drar västerut??


Lägenheten ligger bevisligen ute för försäljning på Tunabyggens hemsda!
Länk: http://www.tunabyggen.se/Templates/News____1472.aspx  

Efter att bestämt sig att dra till Norge över midsommar skedde det även oväntade planer. Direkt när han kom upp fick han hugg och fick klämma in en extra person i tältet över natten! Dagen efter va det åter upp med stridsyxan igen... Men den här gånge skedde de allt andra grejor som fick han att tänka om och lägga upp lägenheten för försäljning redan dagen efter han kom hem. Nu väntar vi alla på ett mycket tragis besked om han skall få lämna järngänget på rymdgatan och dra västerut!?  

Vi andra på redaktionen tror dock att Robin hinner vända kappan efter vinden ännu några gågner innan kan kan ta ett sådant stort beslut att lämna denna finna del av Borlänge!


De dopar sig – med Viagra

Svenske OS-cyklisten skeptisk: Kan inte cykla med stånd

Med sex veckor till OS upptäcks allt fler idrottsmän som vill förbättra sig med hjälp av ett fullt godkänt preparat:

Potensmedlet viagra.

– Det är cirkulations­ökande, men för oss är problemet att du inte kan cykla med stånd, säger OS-cyklisten Marcus Ljungqvist, 33.

Kontrollerna är grund liga inför OS i augusti, men i stället för otillåtna preparat hittar antidopningsbyrån Wada allt fler elitidrottare som använder viagra.

Christiane Ayotte är chef över Wadalabbet i Montreal  och berättar att hon regelbundet hittar ämnet i idrottsmännens urin, men eftersom det inte är dopningsklassat kan hon inte agera.

Allra vanligast är viagrabruket bland de som också tar dopning.

– Varje gång någon grips för ett otillåtet preparat kan du vara säker på att hitta viagra och cialis också, säger Ayotte till The Times.

Effektivare än kreatin

Män ska ta viagra och cialis om de lättare vill ha stånd. Att preparaten skulle ge några idrottsliga fördelar är inte bevisat – men vissa tester tyder på det.

Exempelvis säger Victor Conte, mannen som försåg Marion Jones och Dwain Chambers med dopning, att alla hans atleter tog viagra eftersom det är effektivare än kosttillskottet kreatin. Dessutom visar en ny studie bland höghöjdscyklister att tiderna kan bli upp till 15 procent bättre om man knaprar ett par blå piller före loppen.

Marcus Ljungqvist är den mest rutinerade herrcyklisten i svenska OS-truppen. Han känner till att viagra används bland elitidrottsmän, men tror inte på de där testresultaten.

– Jag har hört om båda syftena med viagra, men är skeptisk till att du skulle cykla så mycket fortare. Det låter osannolikt, säger han.

Enligt Ljungqvist är det logiskt att viagraanvändandet ökar. Inte för att allt fler idrottsmän har svårare med ståndet, utan för att de gärna härmas.

Övertro på Viagra

– Så fort ryktena går så tar folk efter, men jag tror att många har en övertro på viagra, säger han.

Tycker du att viagra ska dopningklassas?

– Nja, allt som är cirkulationsökande är prestationshöjande, men sen är grejen var gränsens ska dras. Det kommer alltid finnas en gråzon.

Vilka preparat använder du själv?

– Inga. Eller, jag provar vissa dieter. Och kaffe för att bli pigg.


Viagra

Innehåller: Läkemedlet sildenafil som först togs fram som blodtrycksmedicin.

Funktion: Motverkar impotens.

Effekt: Ger inte automatisk erektion, utan kräver fortfarande någon sorts lust.

Biverkningar: Huvudvärk, rodnad, dyspepsi (känslig mage), yrsel samt synrubbningar.

Funnits sedan: Patentet för sildenafil togs 1996.

Försäljning: Mer än sju miljarder svenska kronor per år.

Säljs: På apoteket mot recept.

Kuriosa: Fick ett försäljningsmässigt lyft sedan fotbollslegenden Pelé talade sig varm om preparatet.


Johan e het

Ryktet säger att johan återigen är het under fötterna... Vi får se till helgen då de brukar braka loss rejält när peace and love is in town!!!

Alla rymdgatebor får skriva!

Den lite finare delen av Rrymdgatan knäckde den brilljanta idéen att skapa en blogg för den mest attraktiva delen i Borlänge. Är du skriven på denna plats finns inloggninguppgifter och rättigheter att skriva tillgängliga för DIG! 


Reglerna är enkla:
Man får aldrig radera något, bara attakera tillbaka!
Om något inte känns bra får man prata sig samman för att gemensamt ändra, men då måste kravet på att alltid spara orginalen uppfyllas!


Skicka ett mail till mail@gustavhall.se så får du dina användaruppgifter!


Välkommen till vår nya blogg!

Här kan du läsa alla snackisar! Allt för att du ska få bra koll vad som händer, när det händer.....Kommentarer välkomnas!

Målet med den här bloggen är att 1000apor skall få be oss publicera deras inlägg här för att någon skall läsa dem och att blondinbella måste börja sätta plant för att hon inte får in några mer pengar!